Lue blogia / Arkisto syyskuu 2011

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Tumblrilla tietoisuuteen?

Älä tee sitä virhettä, että keskittäisit kaiken sosiaalisen median toimintasi vain yhteen paikkaan.

Joskus on helppo erehtyä kuvittelemaan, että Facebook olisi yhtä kuin sosiaalinen media. Meilläkin puhutaan paljon nimenomaan Facebookista, mutta auliisti myönnämme muitakin mahdollisuuksia olevan olemassa.

Kategoria: 
Käyttäjän Hanna Takala kuva

Tähtää Facebookin uutisvirtaan ja toimintaan

Saatoit viime viikolla laittaa ainakin uutisista merkille, että Facebookia päivitettiin taas?

Suurimmat näkyvät muutokset koskevat lähinnä henkilökohtaisten profiilien muuttumista aikajanoiksi sekä etusivun uutisvirta muuttuu myös. Uutisvirran rinnalle on tullut ns. Ticker, joka on suomennettu Uutisnauhaksi.

Kategoria: 
Käyttäjän Hanna Takala kuva

Kokoa somepöhinä Erlyyn

Onko tapahtumien sosiaalisen median pöhinää joskus vähän vaikea hahmottaa kokonaisuutena?

Olen viimeaikoina ollut erittäin kiinnostunut muun muassa tapahtumien näkymisestä sosiaalisessa mediassa. Nyt törmäsin uuteen palveluun, joka mielestäni palvelisi tapahtumien somepöhinöissä oivallisesti!

Tämä ihan uusi palvelu on nimeltään Erly (eli melkein kuin "early" eli varhainen, hyvissä ajoin, alussa).

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Tartu tilaamiseen!

Sosiaalisessa mediassa työskentelyn ja vapaa-ajan välinen raja on aina ollut vähän veteen piirretty viiva.

Kysymyksiä ovat aiheuttaneet niin päivitysten laatu kuin kontaktien luonne. Mitä julkaistaan ja kenelle? Kenen seuraaja voin olla, kuka on kelpo kaverikseni?

Minä mietin parhaillaan opettajan ja oppilaan välistä ystävyyttä sosiaalisessa mediassa. Moni muu taas esimerkiksi miettii voiko esimies olla Facebook-ystävä ja miten suhtautua asiakkaiden ystäväpyyntöihin.

Kategoria: 
Käyttäjän Hanna Takala kuva

Järjestä itsellesi ja kumppaneillesi Läsnäolokutsut

Yksi suurimmista ilonaiheista sosiaalisen median koulutuksia vetäessä on ryhmien erilaisuus.

Jokaisessa ryhmässä on omat erilaiset tarpeensa ja pienet erikoiset nyanssinsa. Niistä kehkeytyy aina ihan omat keskustelunsa ja oppinsa. Näin kävi esimerkiksi yhdellä Läsnäoloklinikoistamme: syntyi ajatus, kuinka nimenomaan esiintyjät voivat hyötyä Savalanche-verkkokaupasta.

Kategoria: 
Käyttäjän Hanna Takala kuva

Elävä esimerkki tapahtumasta ja sosiaalisesta mediasta

Kaipaisikohan sinun tapahtumasi vähän sosiaalisen median twistiä?

Väittäisin, että sosiaalinen media väistämättä muuttaa tapahtumien kulkua. Ja tapahtumien varusteleminen sosiaalisella medialla tulee lisääntymään huikeasti tulevina vuosina. Kirjoitin teille toukokuussa Tapahtumajärjestäjän sosiaalisen median muistilistan, se on hyvä alku.

Haluan kuitenkin antaa teille esimerkin siitä, mitä tapahtumassa voidaan sosiaalisella medialla tehdä.

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Rakkaalla läsnäololla on yksi hyvä nimi

Kuuntelin Robert Tercekin luotsaamaa uutta ohjelmaa This Week In Social Media, jonka jaksossa #01 vierailevat tutkija Mark Pesce ja verkkotoimittaja Brad McCarty. Jakson varsinaisena aiheena on yksilöiden mahdollisuudet muuttaa maailmaa sosiaalisen median kautta.

Käyttäjän Hanna Takala kuva

Halutaan: hyvä kanava YouTubeen

Joka minuutti YouTubeen ladataan 35 tuntia videota. 60 päivässä YouTubeen ladataan enemmän videota kuin 3 suurinta yhdysvaltalaista televisioasemaa tuottaa 60 vuodessa. (ReelSEO)

Asiakkaamme kysyi taannoin kuinka YouTube-kanavasta tehdään hyvä. Zentollahan ei YouTube-kanavaa ole, mutta eiköhän tähän muutama nyrkkisääntö siitä huolimatta saada aikaiseksi.

Kategoria: